Tyxo.bg counterстоманени конструкции,
строителство, стр.материали

ИНФОРМАЦИЯ

НОВИНИ

ДОГОВОР ЗА СТРОИТЕЛСТВО


1. ОСНОВA
Проекта е типов и приемаме,че терена е равнинен.Прави се цялостен изкоп на петното.Плана и решението на основите е за I категория на сеизмичност според която се налага радиална основа.За целта използуваме Бетон 15 за фундаменти и настилка и Бетон 7,5 за подложен бетон и армировъчна стомана клас А I и А III.
Поради липса на геоложки проучвания приетото почвено натоварване е 2.00 daN/cm2-След извършване на изкопните работи,ако се наложи ще се направят съответните корекции в плана на основите.При наличие на високо ниво на подпочвени води,слаби почви,насипи ще се уведоми проектанта за даване на решение.
2. СТРОИТЕЛНО МОНТАЖНИ РАБОТИ
2.1.  НОСЕЩА КОНСТРУКЦИЯ
Конструкцията на  сградата е изцяло стоманена.Носещата конструкция отговаря на критериите AISI-LRFD 1996 AISI (Amerikan Iron and Steel Institute spesificasione fort he diesing of cold formed ), TS 498 , TS 648 .
Галванизираният материал отговаря на стандартите ASTMA 653, EN 10147, Видии,гайки,болтове или свързващите елементи също са с ISO 9002 и отговарят на стандарт TS 2162.
2.2.  ПОДОВА КОНСТРУКЦИЯ
Подовата конструкция е от тип гредаскара.Върху стоманените греди се полага 18 мм кроношпан ОСБ. На стандартни места се намират специални отверстия за инсталациите.
След монтажа на кроношпана по желание на клиента може върху рабицова мрежа да се положи замазка М 400 или върху кроношпана да се положи изолация под ламинат.
2.3.  ВЪНШНИ СТЕНИ
Върху галванизираните  стоманени профили се монтира 11 мм кроношпан ОСБ от двете страни.между тях се полага 80 мм вата с цел звуко и топлоизолация.Външната изолация се  осъществява с  40 мм саниране.
2.4.  ВЪТРЕШНИ СТЕНИ
Върху профилите се монтира- за мокрите помещения-влагоустойчив гипсокартон,за другите помещения стандартен гипсокартон,като между тях се полага 80 мм вата с цел звуко и топлоизолация.Ние под гипсокартона препоръчваме също 11 мм кроношпан.
 2.5.  ПОКРИВ
Покривната конструкция е също от галванизирани профили,върху тях кроношпан ОСБ 11 мм.Под покрива се полага топлоизолация.За покриване ще се използуват битумни керемиди,като под тях се полага защита от 3 мм битумна изолация.
2.6.  ВЪНШНИ ФАСАДИ
Саниране 40 мм XPS  + Боя
2.7.  ТАВАН
На таваните се използуват 80 мм изолация и окачен таван от гипсокартон
2.8.  ДОГРАМА
Външните прозорци и врати са от ПВЦ с най-малко четирикамерни профили.
2.9.  ВХОДНА ВРАТА
Входна врата блиндирана.
2.10.   ЕЛ.ИНСТАЛАЦИЯ
Стандартна ел.инсталация,в баните,кухнятя необходимия брой контакти.На електромера и таблото-авариен шалтер-ако се изисква по БДС
2.11.   В  и К
За питейна вода ще се използуват полипропиленови тръби
За обратната канализация се използуват ПВЦ тръби
2.12.    ОТОПЛЕНИЕ и ВЕНТИЛАЦИЯ
Мобилна система , без радиатори
3. ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ
3.1.   СТЪЛБИЩЕ
Стъпала от масивно дърво,настилка по стъпала от гранитогрес или  мрамор  по споразумение.Парапетите от дърво или от алуминиеви профили.
3.2. ВХОДНО ПРЕДВЕРИЕ
Под- теракота
Стени-гипсова шпакловка върху гипсокартон+ латексова боя
Тавани-гипсова шпакловка+ латексова боя
3.3.  КУХНЯ
Под- теракота
Стени- под СКШ фаянс+гипсова шпакловка+латексова боя
Таван-гипсова шпакловка+латексова боя
3.4.  ВЪТРЕШНИ ВРАТИ
 Вътрешни врати- панелни врати тип американски
3.5.  БАНИ
Под-теракота.
Стени-Фаянс
3.6.   ХОЛ
Под-ламинат
Стени- гипсова шпакловка+латексова боя
Таван-гипсова шпакловка+латексова боя
3.7.  СПАЛНИ
Под-ламиниран паркет
Стени-гипсова шпакловка+латексова боя
Тавани-Гипсова шпакловка+латексова боя
3.8.  КОРИДОР
Под- теракота
Стени-гипсова шпакловка+латексова боя
Тавани-гипсова шпакловка +латексова боя
3.9.  БАЛКОН
Под-теракота
Стени- термосаниране
Таван ламперия
3.10.  ТЕРАСИ
Под-теракота
3.11.   САНИТАРИЯ
Първо качество отговарящи на БДС

*** ЗАБЕЛЕЖКА ***

  1. Материалите,които ще се използуват на обекта ще са Първо качество ,отговарящи на БДС. При желание от страна на клиента за строителни материали ,извън предлаганите от фирмата подлежи на допълнително заплащане.

      2.  Вертикалната планировка не е включена в сметките.

      3.    Всички В и К и Ел.инсталации се изпълняват до таблото.Захранването на таблата ще се извърши от съответните отговарящи за това инстанции.

 

Фирмата строи висококачествени сглобяеми къщи американски тип от лека стоманена конструкция за 60 дни.Гаранция на къщите 100 години.

2009-2018 © VIP Ltd., All rights reserved, WEB Design

Фиберцимент - имитация на дърво, тухли, каменна зидария,фиброцимент